“Overeenkomsten, klantgegevens en innovatieve plannen: uw belangrijke bedrijfsinformatie moet meestal langer meegaan dan de kortstondige IT-systemen waarop ze ooit zijn opgeslagen.”

Succesvolle datamigratie
Gemiddeld vernieuwen bedrijven hun IT-infrastructuur om de vier tot vijf jaar. Dit betekent ook regelmatig een migratie van belangrijke bedrijfsdata. Of het nu gaat om het converteren van het ene dataformaat naar het andere of migratie van het ene medium naar het andere, u kunt het aan de experts van IO4U overlaten.

Met jarenlange ervaring en een scala aan gespecialiseerde diensten ondersteunt IO4U migratieprojecten bij bedrijven.

Belangrijke veranderingen vereisen vaak een snelle en uitgebreide datamigratie. Als deze migratie te omvangrijk wordt voor uw eigen IT-afdeling, ondersteunt wij u met onze diensten voor datamigratie en conversie. De afgelopen jaren hebben wij diverse migraties ondersteunt. Een greep uit onze activiteiten treft u hieronder;

Met behulp van de consultants van IO4U hebben we de data met behoud van de originele metadata kunnen migreren naar onze nieuwe omgeving.

Uitgebreide software en hardware-upgrades
Als uw IT-architectuur, systeembeveiliging, prestaties en operationele kosten geoptimaliseerd moeten worden, zijn standaard upgrades meestal niet afdoende. Bedrijfsdata consistent en volledig overzetten naar een nieuw platform is een uitdaging.

Consolidatie IT-omgeving
Bij consolidatie projecten, is het noodzakelijk om data en de inhoud van meerdere platforms te migreren naar een nieuw centraal systeem.

Datamigratie bij bedrijfsovernames
Fuseert uw bedrijf of neemt u een ander bedrijf over? Dan moet u twee verschillende systeemlandschappen samenbrengen en de beschikbaarheid van de bedrijfsdata van beide delen van het bedrijf kunnen garanderen.

Migratie en compliance
Financiële en fiscale gegevens moeten voor een langere periode gearchiveerd worden. Dit betekent ook dat u deze gegevens regelmatig moet overzetten naar nieuwe formaten.

Begeleiding tijdens het datamigratie proces
Een IO4U projectmanager begeleidt uw bedrijf gedurende het hele migratieproject en zorgt voor naleving van de doelstellingen en budgetten en kwaliteitsborging.

Wilt u meer weten?