De rechter doet niet aan “in theorie”

De meeste bedrijven worstelen met de uitdaging om de risico’s en kosten van oude IT legacy omgevingen te managen en te minimaliseren.

De kosten van het opslaan van oude (legacy) data lopen op, maar weggooien kan niet altijd, of soms slechts voor een deel. De data is wellicht nog waardevol of wet- en regelgeving verbiedt of beperkt dit. Aangezien goed inzicht vaak ontbreekt herbergt deze data heel veel juridische risico’s. Helemaal als het gaat om ongestructureerde data. Juridische bewijzen zitten steeds vaker in digitale bestanden dan in papieren documenten. Veel mensen denken dat de rechtsgeldigheid van een digitaal document miniem is. Dat is onterecht.

Digitaal bewijs is net zo rechtsgeldig als bewijs op papier. (Natuurlijk is digitaal bewijs in theorie eenvoudig te manipuleren, maar de rechter doet niet aan “in theorie”, het enige wat hij of zij wil weten is of dit specifieke document gemanipuleerd is en zo ja waarom.) De enige uitzondering is de ondertekende akte: een stuk papier met handtekening, al of niet bij de notaris. Daarvan geldt in beginsel dat dit voor partijen bindend bewijs is van wat er afgesproken is. Orde scheppen in uw ongestructureerde data is daarom zeer belangrijk.

Wij, IO4U kan u daar mee helpen. Wij hebben de expertise en oplossingen (Varonis, Sophos) om uw ongestructureerde data inzichtelijk, beheersbaar en veilig te maken.