Risk Management

Bedrijven hebben moeite met compliance en risk management en door de steeds veranderende regulaties wordt de mogelijkheid om zich hieraan te houden ook niet vergemakkelijkt. Om die reden vinden er een hoop veranderingen plaats binnen risk management.

Uitdagingen voor Compliancy en Risk Management
In onderzoek van het 2014 Risk Management Benchmarking Survey, uitgevoerd door de Federation of European Risk Management Associations (FERMA), zijn een aantal belangrijke zorgen voor bedrijven op het gebied van compliancy en risk management vastgesteld.

Zo wordt de druk voor compliancy voor veel bedrijven steeds groter. Zij vragen zich af of zij wel de vaardigheden bezitten om te voldoen aan wettelijke eisen en of zij de risico’s adequaat kunnen beheren. Bovendien is het zo dat de wetgeving niet onveranderd blijft. Het feit dat regulaties veranderen verhoogd de druk op het bedrijf nog extra. Alleen al het bijhouden van de steeds maar weer veranderende regulaties is dan ook een bekende uitdaging voor veel bedrijven. Ten slotte zijn risk managers ontevreden met de matiging van bepaalde risico’s, zoals de economische staat, de marktstrategie en human resources.

Veranderende functie
Om die reden vormt risk management zich steeds meer tot een strategische functie binnen Europese organisaties, zo blijkt uit het onderzoek. Het blijkt namelijk dat steeds meer risk managers dichtbij het beslissingsproces staan binnen hun organisatie. Het is van groot belang om aan de slag te gaan met compliancy en risk management.

Bron: Storage Expo