The Dark Web is nog steeds een serieuze bedreiging.

In de afgelopen jaar hebben we gewerkt aan bewustwording voor de gevaren die het Dark Web met zich meebrengt. Niet langer zijn de duistere delen van het internet alleen gereserveerd voor de handel in vuurwapens, drugs en andere illegale voorwerpen. Nu is het Dark Web ook een toevluchtsoord voor de verkoop van data. Veel van deze gegevens zijn eigendom van bedrijven die zich er niet van bewust zijn dat ze hier staan. In veel gevallen zijn deze bedrijven er zelfs niet van bewust dat ze een datalek hebben gehad.

Sommigen beweren dat de dreiging van het Dark Web afneemt. En hoewel het klopt dat AlphaBay en Hansa vorig jaar gesloten zijn, zien we dat criminele activiteiten nog steeds toenemen. Kortom bedrijven mogen niet de fout maken om te denken dat de dreiging van het Dark Web afneemt.

Kopers en verkopers hebben een toegankelijke marktplaats nodig om goederen te verhandelen. Als het om bekende contacten gaat, dan is het gebruikelijk om berichten te verzenden of contact op te nemen via relatief veilige kanalen zoals Telegram. Daarentegen zijn er tegenwoordig zeer veel verschillende Fora en Dark Web markten die zoveel anonimiteit, Escrow faciliteiten en veilige en anonieme betaalmethoden bieden dat het “kennen” van je contact niet meer nodig is.

Bergen bedrijfsgegevens verschijnen nog dagelijks op het Dark Web

Het RepKnight team ziet dagelijks hoe cybercriminelen elke dag miljoenen berichten plaatsen waarin ze gevoelige bedrijfsgegevens op TOR, IRC en honderden dump- en bin-sites aanbieden. RepKnight schat dat ongeveer een derde van wat op het Dark Web te koop is, data is. Een deel hiervan is sterk verouderd echter in sommige gevallen nog wel in gebruik (denk aan; inloggegevens) en worden hierdoor nog steeds verkocht.

Het maakt niet uit in welke branche je zit – het Dark Web is een bedreiging voor je.

Wat kun je eraan doen?

Het probleem dat de meeste bedrijven met het Dark Web hebben, is dat ze geen idee hebben hoe ze het moeten aanpakken. Urenlang surfen op vage websites is niet praktisch noch raadzaam (u bevindt zich tenslotte in het hol van de leeuw). Hierdoor heeft u geen andere keuze dan gebruik te maken van geavanceerde bewakingstechnologie. De technologie van RepKnight gedraagt ​​zich op de manier zoals Google Alerts voor het zichtbare web doet. Deze technologie waarschuwt gebruikers wanneer bepaalde zoekwoorden op het Dark Web verschijnen. Dus als de pech heeft dat uw organisatie een datalek heeft, dan kunt u in ieder geval de schade beperken. Des te meer bedrijven Dark Web monitoring gebruiken en direct sanering kunnen uitvoeren, des te minder lucratieve cybermarkets er voor criminelen zijn en des te minder gevaarlijk het Dark Web voor eens en altijd zal worden.

Wilt u meer weten neem dan contact met ons op.